Työhyvinvointi on hyvän työn ja työpaikan kulmakivi, johon kannattaa panostaa jokaisella suun terveydenhuollon työpaikalla. Työhyvinvointi on myös arvo itsessään ja tärkeä elämänlaadun osatekijä.

Vahvistamalla työn ja työyhteisön voimavaratekijöitä voidaan ylläpitää ja edistää työhyvinvointia, hyvää työsuoritusta ja sitoutumista. Voimavarat auttavat selviytymään muutoksista ja työn kuormituksista. Henkilöstön osallistaminen suun terveydenhuollon ja työyhteisön kehittämiseen on tärkeää.

Terveydenhuollon ammattilaisten kädet yhdessä sydämen muodossa

Voimia työhön – selätä stressi

Osaaminen ja asiantuntijuus, kliininen autonomia ja mahdollisuus tarjota potilaille hyvää hoitoa ovat hammaslääkärin työhyvinvoinnin ydintä. Työ on itsenäistä, arvostettua, kiinnostavaa ja haasteellista.
Kolme naista keppijumppaamassa rannalla

Hammaslääkärien Kiila-kuntoutus

Kelan Hammaslääkäriliiton Kiila-kuntoutus on tarkoitettu jäsenille työssä jaksamisen tueksi ja työkyvyn edistämiseksi. Haku vuoden 2024 lopussa alkavalle Kiila-kurssille on käynnissä.
Suun terveydenhuollon ammattilaisten tiimi  pitelee toisiaan kädestä

Hyvä työpaikka -opas

Hammaslääkäriliiton Hyvä työpaikka -opas on tarkoitettu työhyvinvoinnin tueksi ja työkaluksi erityisesti esihenkilöille kaikilla suun terveydenhuollon työpaikoilla.
Hammaslääkärin etiikka

Työhyvinvoinnin tutkimussarja

Hammaslääkärien työhyvinvointia on selvitetty Hammaslääkäriliiton aloitteesta Työterveyslaitoksen tutkimussarjassa vuodesta 2003. Vuonna 2023 toteutettiin 6. seurantatutkimus.
Suun terveydenhuollon ammattilaiset työpaikan kokoushuoneessa palaverissa tai koulutuksessa

Johtaminen

Toimiva johtaminen luo edellytykset sujuvalle työskentelylle ja sille, että henkilöstö viihtyy työssään ja voi hyvin. Esimiehellä on keskeinen rooli työhyvinvoinnin mahdollistajana.
Hyvä hammaslääkäriesihenkiökunniamaininnan tunnus

Hyvä hammaslääkäriesihenkilö -kunniamaininta

Onko sinulla innostava, kannustava ja motivoiva esihenkilö? Hyvä hammaslääkäriesihenkilö -kunniamaininnan tavoitteena on nostaa esille hyvän esihenkilötyön merkitystä ja tärkeyttä.
Kaksi kättä supjelee piirrettyä ihmishahmoa ylhäältä ja alhaalta

Työturvallisuus ja -terveys

Hyvä työpaikka on työntekijälle fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallinen. Siellä on ajanmukaiset ja turvalliset tilat ja välineet sekä asiantunteva työterveyshuolto ja työsuojelu, jotka tuntevat suun terveydenhuollon erityispiirteet.
Piirroskuvassa nyrkissä oleva käsi lyö ja toinen käsi torjuu iskun

Väkivallan uhka työssä

Väkivalta ja sen uhka on keskimääräistä korkeampi terveydenhoitoalan potilastyössä. Väkivallalla ja uhkatilanteilla on merkittäviä vaikutuksia työntekijän hyvinvointiin, jaksamiseen ja työkykyyn, vaikka vain pieni osa tilanteista aiheuttaa fyysisiä vammoja.